SM GULD...

BAIK är Sveriges bästa futsallag säsongen 2022/23 – det står klart efter kvällens finalseger mot fjolårets mästare GAIS med resultatet 2-0. Linnea Prambrant och Frida Rångemyr noteras som målskyttar för BAIK i finalen som avgjordes i Boråshallen.

Både BAIK och GAIS kom till RFL-slutspelet från Götalandsserien, där BAIK slutade tvåa och GAIS trea. Men det är BAIK som får titulera sig som SM-vinnare efter att ha gått obesegrade genom hela slutspelet.

I kvällens SM-final ställdes BAIK mot Gais, som vann titeln i fjol, och det blev en jämn och dramatisk tillställning i Boråshallen. Matchen var välspelad, intensiv och målrik – och hade två storspelande målvakter i Rebecka Riestola och Hilma Lundqvist.

BAIK spräckte finalens nolla genom att göra 1-0 efter knappt tio spelade minuter. Linnea Prambrant premiärmålskytt i finalen. 

Båda lagen hade sedan fina chanser men avgjordes först med bara två minuter kvar att spela – då klev Frida Rångemyr fram och punkterade finalen med sitt 2-0 för BAIK. 

När domaren blåste av matchen fick spelare och ledning i BAIK jubla inför hemmapubliken i Boråshallen och sedan fira i traditionsenliga guldhattar.

Facebook