LIU/NIU

Nationell godkänd idrottsutbildning

Gymnasie NIU - LIU

Vill du satsa på din idrott? Ansök nu

Vi – BAIK Futsal och Sven Eriksonsgymnasiet har äntligen fått äran och det positiva svaret att vi som en av två gymnasier i Sverige blivit tilldelade NIU (Nationell godkänd idrottsutbildning) i futsal där man kombinerar sina gymnasiestudier med en elitutbildning i futsal.
Från och med höstterminen 2023 kan alla futsal intresserade i sitt gymnasieval ägna sig åt futsal under skoltid tillsammans med det gymnasieprogram man väljer. Detta sedan Borås AIK i samarbete med Sven Eriksonsgymnasiet tagit fram en NIU-utbildning med särskilt fokus på futsal som idrottsutbildning.
Ansökningsperiod mellan 1 september och 1 december 2023.

– Det stärker Borås som en idrottsstad och skickar en tydlig signal till tjejer och killar att satsa på sporten de älskar, säger Ingemar Bergstrand, ordförande, Borås AIK.

– Med införandet av en nischad utbildning inom futsal tar vi fasta på att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att spelarna ska utvecklas och nå sin fulla potential, säger Petter Florentin som ansvarar för att utforma utbildningen för futsalgymnasiet.

– BAIK är en av landets erkänt bästa och utvecklande futsalföreningar. Det finns en ordentlig tyngd bakom varje satsning, den här gången också. För oss är NIU-utbildningen ett viktigt steg i den långsiktigt hållbara satsning på futsal som tidigare inleddes med starten av BAIK Futsal elit i Herr, Dam och P19, säger Magnus Johannesson.

Info SvFF Futsal – Sveriges snabbast växande inomhussport!
Futsal växer så det knakar, inte bara i Sverige utan också internationellt. Det ökade intresset gör också att efterfrågan blir större, vilket innebär att vi behöver möta denna och ge våra unga duktiga futsalspelare en möjlighet att utvecklas på bästa sätt.
För att vi i framtiden skall nå internationella framgångar krävs bra utbildning och bra utvecklingsmiljöer för unga futsalspelare. Gymnasier med Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) ska vara en sådan utvecklingsmiljö, där elitsatsande futsalungdomar ges möjlighet att ta tillvara sin idrottstalang, och som erbjuder bra förutsättningar att kombinera studier och futsal. Denna kombination och möjlighet är mycket värdefull för utvecklingen av svensk futsal.
Läs mer på:

Vill du satsa på din idrott… NIU – Ansökan nu öppen…
Nu har du den unika möjligheten att träna futsal under skoltid!
I samarbete med BAIK Futsal och SE Gymnasiet väljer du ett gymnasieprogram och idrottsutbildning med inriktning Futsal. 2–3 gånger i veckan kommer du att träna Futsal i Boråshallen.

NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) BAIK Futsal tillsammans med Sven Eriksonsgymnasiet erbjuder nu Futsal som NIU. En Utbildning för dig som vill kombinera en elitsatsning inom futsal med högkvalitativa gymnasiestudier.

Ansökningsperiod är mellan 1 september och 31 december 2023 för intag till 2024.

Information och handledning för ANTAGNING OCH ANTAGNINGSPROCESSEN NIU-SvFF NIU-futsalgymnasier SvFF hittar du här

Information RF – Elitidrott på gymnasiet

Ansökan SvFF

Information Borås Stad NIU – LIU

Ansökan Borås Sven Eriksonsgymnasiet

NIU-futsalgymnasium Västergötland
Sven Eriksonsgymnasiet, Borås, Tobias Edenvik

Du kan läsa NIU i kombination med följande gymnasieprogram:

Barn- och fritidsprogrammet
Hotell- och Turismprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet

Ekonomiprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet
Teknikprogrammet

Hantverksprogrammet
Vård- och omsorgsprogrammet